Facebook Gebruikers Stappen Over op Ello?

ElloEllo was tot voor kort een nog vrij onbekend social media platform, maar sinds een aantal dagen is ello.co enorm aan het groeien. De reden voor de vele nieuwe Ello-gebruikers zou volgens Mashable onder andere te maken hebben met de nieuwe Facebook regels. Ook is Ello 100 procent reclame vrij, waardoor mensen massaal overstappen op dit nieuwe social-media platform.

Ello is net even anders dan bijvoorbeeld Facebook, Twitter en Tumblr. Het is eigenlijk een mix van alle drie. De meest interessante eigenschap van dit zes maanden oude social media platform is dat de bedenkers van Ello gezworen hebben nooit reclame te plaatsen op hun sociale netwerk.

De homepagina’s van bijvoorbeeld Facebook gebruikers worden tegenwoordig helemaal vol gegooid met reclame en dit is dan ook één van de redenen dat mensen op zoek zijn naar Facebook alternatieven. Een andere reden dat mensen van Facebook afstappen zijn de nieuwe Facebook regels, waardoor bijvoorbeeld profielen onder pseudoniem niet langer zijn toegestaan.

Bij Ello is het toegestaan om een account aan te maken onder een valse naam. Ook worden berichten niet gecensureerd en worden er geen reclame blokken op de site geplaatst. Hierdoor hebben gebruikers meer vrijheid dan op andere social media sites.

Een Ello-account aanmaken gaat momenteel via een uitnodiging systeem. Dit om te voorkomen dat de servers van Ello.co overbelast raken. Sinds gisteren ontvangt Ello ongeveer 34.000 aanvragen per uur.

via [nrc]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.