Smartphones Voortaan Niet Meer Op “Vliegmodus” In Vliegtuig

vliegmodus-vliegtuigDe Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart (EASA) heeft laten weten dat het voortaan niet meer verplicht is om je smartphone in “vliegmodus” te zetten zodra je een vliegtuig instapt. Alle elektronische toestellen zoals smartphones, tablets, mp3 spelers en laptops kunnen gedurende de hele vlucht normaal worden gebruikt.

Dat de EASA de regels heeft aangepast betekend niet dat alle maatschappijen voortaan het gebruik van smartphones toestaan. Het is aan de maatschappij zelf om deze beslissing te nemen. Als een maatschappij het gebruik van elektronische apparaten de gehele vlucht wil toestaan dan moeten ze eerst bewijzen dat de vliegtuigen “op geen enkele manier beïnvloed worden door de transmissie van signalen“.

Aangezien de maatschappijen zelf kunnen bepalen of ze het gebruik van elektronische apparaten wel of niet toestaan zullen we waarschijnlijk nog een lange tijd moeten wachten voordat we elke vlucht non-stop gebruik kunnen maken van onze smartphone.

via [hln]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.