Hackers Plaatsen 13GB Aan SnapChat Foto’s Op Het Internet

snapchat-hackedSnapChat is een populaire fotodienst waarbij je foto’s naar vrienden kunt sturen die na enkele seconden weer verdwijnen. Er zijn echter ook applicaties die voorkomen dat SnapChat foto’s gewist worden en deze diensten zijn nu gehackt.

Ongeveer 13GB aan SnapChat foto’s zijn op het internet geplaatst nadat hackers diensten als SnapSave en Snapsaved hebben gehackt. De foto’s zijn dus niet afkomstig van de SnapChat-app zelf, maar van mensen die diensten gebruikten om de SnapChat foto’s te bewaren. De meeste foto’s zijn vrij onschuldig, maar er zullen ongetwijfeld ook wel naaktfoto’s tussen zitten die je liever niet op het internet wil terug zien.

SnapChat heeft al bevestigd dat de foto’s niet van de eigen servers afkomstig zijn, maar van de servers van third-party-apps. Een groot gedeelte van de foto’s lijken Deense teksten te hebben.

Gebruik je zelf ook dergelijke third-party-apps, dan kan je binnenkort uitzoeken of jou SnapChat foto’s zijn gehackt. Het forum 4Chan is namelijk in het bezit van alle gestolen foto’s en ze zijn bezig met het samenstellen van een database om op naam naar de foto’s te zoeken.

bron [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.