Apple wil Galaxy Nexus verbieden in VS

En de patenten-oorlog wordt voortgezet vanuit kamp Apple. Nadat Apple eerst een verbod op de Galaxy Nexus in Duitsland heeft geëist (maar verloor), gaan ze nu verder in de Verenigde Staten. Apple beweerd namelijk dat de telefoon van Samsung en Google 4 patenten schendt.

Het detecteren van telefoonnummers en gebruikers gegevens op websites, is patent nummer 1 waar Apple over valt. Dan hebben we nog de patenten die betrekking hebben op Apple’s slide-to-unlock functie, woordsuggesties en het zoeken via Siri. Deze aanklacht diende Apple donderdag in bij de rechtbank van Californië.

Eerste keuze, definitieve keuze
“De verkoop van de Galaxy Nexus tijdens deze rechtszaak zal onherstelbare schade voor Apple veroorzaken,” aldus Apple. Apple beweert dat de voorkeur van kopers wordt bepaald door het besturingssysteem van hun eerste smartphone. “Het belang van die eerste aankoop is precies de reden waarom Samsung Apple-producten kopieert en gebruik maakt van gepatenteerde technieken van Apple. Ze willen cruciale eerste kopers weglokken van Apple.”

Apple richt zit in de rechtszaak vooral op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Mocht deze rechtszaak gewonnen worden door Apple, zal dit gigantische gevolgen hebben voor alle andere toestellen die draaien op Android Ice Cream Sandwich.

 

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.