Google Werkt Aan Nieuwe Android-launcher

Google-LauncherGoogle werkt aan een nieuwe launcher voor Android. In de nieuwe launcher moet je voortaan van onderen naar boven swipen om de applicatielijst te openen. Het is niet bekend of we deze nieuwe launcher straks in alle kale-Android versies zullen zien of alleen op Nexus-toestellen.

De plek aan de onderkant van het scherm zal nog steeds worden gebruikt voor het plaatsen van vijf icoontjes met daaronder de drie bekende Android-knoppen. In de nieuwe launcher kan je echter van onder naar boven swipen om de applicatielijst te openen. Ook is de Google-zoekbalk van het homescherm gehaald. Inplaats daarvan heeft Google nu een knop aan de linkerzijde van het scherm geplaatst. Op het linker startscherm is nog steeds Google Now te vinden.

Google Launcher

Het is niet duidelijk wanneer Google de nieuwe launcher zal lanceren. In de developer-previews van Android 7.0 (Nougat) is deze launcher namelijk niet aanwezig, waardoor het onwaarschijnlijk lijkt dat Google de launcher in Android 7.0 zal verwerken. Google zal Android 7.0 deze maand al lanceren.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.