“Microsoft Wil Investeren In Android-versie Cyanogen”

CyanogenDe Wall Street Journal meldt dat Microsoft voor een nog onbekend bedrag wil gaan investeren in Cyanogen. Cyanogen is vooral bekend om de aangepaste Android versie, Cyanogenmod. Deze ROM draait onder andere op de OnePlus One.

Cyanogen is momenteel bezig met een financieringsronde, waarmee het bedrijf op een waarde van boven de $500 miljoen kan uitkomen. Microsoft zou een minderheidsbelang nemen in het bedrijf. Momenteel zouden beide bedrijven over de voorwaarden onderhandelen.

Cyanogen heeft vorige week al laten weten aan een Google Vrije Android-versie te werken. Dit is mogelijk ook de reden dat Microsoft geïnteresseerd is in Cyanogen, aangezien Google in het verleden programma’s van Microsoft blokkeerde op Android. Een Android-versie zonder invloed van Google komt dan ook als geroepen.

CEO, Kirt McMaster heeft eerder laten weten dat er maar liefst 50 miljoen gebruikers zijn die een versie van Cyanogen op hun toestel hebben draaien. Wel zal het nog enkele jaren duren voordat de Google Vrije Android versie beschikbaar zal zijn.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Ciao schreef:

    Binnen onze ICT organisatie is inmiddels bijna iedereen over op een versie van Cyanogen. De user-experience is veel beter dan de Android versies van o.a. Samsung, HTC en Sony. Daarnaast zijn de official builds simpelweg stabieler en gebruiken minder resources. Dat betekent dat je ook met minder dan 1GB RAM en simpele dual cpu met minder 1 Ghz een prima perfomance krijgt en de batterij veel langer meegaat.
    Echter, het verplichte unrooten is voor de gemiddelde gebruiker vaak lastig, evenals de installatie en configuratie. Het beste kies je een topmodel van de bekende merken, maar dan van 1 of 2 generaties terug. Bijvoorbeeld een Galaxy S4 of S3.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.