YouTube Met 1 Miljard Gebruikers Niet Winstgevend Voor Google

YouTubeYouTube heeft maar liefst 1 miljard gebruikers, maar is gek genoeg niet winstgevend voor Google. Althans dit meldt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Google zou nog steeds geld moeten bijleggen om YouTube online te houden en zou daarom enkele veranderingen in petto hebben om de site toch winstgevend te maken.

YouTube heeft het afgelopen jaar maar liefst 4 miljard dollar aan inkomsten gegenereerd, maar de kosten voor de website zouden nog hoger liggen. Vanwege de miljard bezoeker die de site maandelijks trekt en het stijgen van de videokwaliteit moet Google steeds meer hostingkosten betalen. Ook moet Google steeds meer geld betalen aan bekende “YouTubers” om te zorgen dat ze niet overstappen naar andere video platformen. Onder andere Facebook en Yahoo zouden al geprobeerd hebben om deze YouTube sterren weg te kapen.

Google wil dat bezoekers na het kijken van 1 filmpje de site niet gelijk weer verlaten. Het bedrijf zal daarom enkele wijzigingen doorvoeren aan de site, zodat bezoekers langer blijven kijken en Google zo meer inkomsten kan genereren. Door de aandacht van de bezoekers te trekken zullen er voortaan nog meer video’s automatisch starten. Ook zal Google relevantere advertenties willen tonen door in de zoekgeschiedenis van de gebruikers te kijken.

In Amerika is YouTube begonnen met een muziekdienst waarbij gebruikers betalen om onbeperkt muziekvideo’s te kunnen bekijken zonder advertenties. Deze video’s kunnen ook offline worden bekeken. Het is zeer waarschijnlijk dat Google dergelijke diensten binnenkort zal uitbreiden naar andere landen.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.