Nintendo Gaat Mobiele Games Maken

 imageNintendo heeft laten weten, toch games te gaan ontwikkelen voor mobiele apparaten. Nintendo gaat hiervoor een samenwerking aan met de Japanse mobiele game specialist, Dena.

Nintendo en Dena gaan mobiele games ontwikkelen die zijn gebaseerd op Nintendo’s traditionele games. Welke Nintendo-reeks als eerste zal worden uitgebracht is niet bekend, maar elke Nintendo-reeks zou in principe een smartphonegame kunnen krijgen. Mario is een zeer waarschijnlijke keuze.

Nintendo wilde eerst geen aandacht besteden aan smartphonegames, maar het bedrijf lijkt nu toch in te zien dat de markt te groot is om over te slaan. De reden dat Nintendo eerst geen smartphonegames wilde ontwikkelen, kwam doordat gebruikers dan geen reden meer hadden om Nintento gameconsoles te kopen. Dinsdag heeft Nintendo echter laten weten het dat het toch zonde is om de smartphonemarkt te negeren.

Naast mobiele games gaat Nintendo gewoon door met het ontwikkelen van nieuwe game consoles. Zo heeft het bedrijf al laten weten momenteel te werken aan nieuwe hardware met codenaam “NX”.

Via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.