Samsung Gaat Irisscanners Toevoegen Aan Smartphones en Tablets

Samsung Galaxy S5 IrisscannerStanford Research Institute heeft bekend gemaakt een exclusieve deal te hebben gesloten met de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung. Het bedrijf zal irisscanners ontwikkelen die zullen worden gebruikt in mobiele apparaten van Samsung.

Samsung zal de komende jaren smartphones en tablets op de markt brengen die zijn voorzien van een extra beveiliging, namelijk een irisscanner. Dankzij een irisscanner kan een smartphone de gebruiker herkennen en alleen ontgrendelen zodra de eigenaar naar de smartphone kijkt. Volgens de Amerikaanse Stanford Research Institute is een irisscanner 100 keer accurater dan een vingerafdrukscanner en dus een stuk veiliger.

Een speciale versie van de Galaxy Tab Pro 8.4 zal eerste over deze technologie gaan beschikken. Echter zit de scanner in deze tablet aan de achterzijde, waardoor de scanner gericht is voor fysiek beveiligingswerk en identiteitscontrole. Wanneer Samsung de irisscanner zal gaan verwerken in toestellen voor de normale consument is nog niet bekend.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.