Samsung Is Meest Invloedrijke Smartphonefabrikant Volgens Nederlanders

Apple SamsungUit een onderzoek van Ipsos is gebleken dat Nederlanders Samsung de meest invloedrijke smartphone fabrikant van 2014 vinden. De één na grootste smartphone fabrikant is Apple. De fabrikanten zijn echter niet de meest invloedrijke merken. Zo staat Google op nummer één, gevolgd door Facebook.

Ipsos heeft 1100 Nederlanders enkele vragen gesteld over de meest invloedrijke bedrijven. Hieruit is gebleken dat Google met 23 procent het meest invloedrijke merk van 2014 is, gevolgd door Facebook (19%), Microsoft (19%) en Samsung (19%). Apple staat met 13 procent op de negende plek. Ipsos kijkt onder andere naar hoe belangrijk een merk in iemands leven is geweest en of een merk het leven van personen heeft veranderd.

samsung-apple-invloedrijk

In het zelfde onderzoek een jaar geleden stond Samsung ook al op de vierde plek, Apple stond toen op de tiende plek. Samsung scoort goed op het gebied van betrokkenheid, betrouwbaarheid en aanwezigheid in de markt. Apple doet het goed in de categorie onderscheidend en innovatief.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.