Google onthult Google Music

Woensdagavond heeft Google de digitale muziekwinkel Google Music onthult. Ondanks het feit dat Google 8 jaar na iTunes komt met haar dienst heeft Google toch een grote kans van slagen op de muziekmarkt.

Google muziek maakt het voor de gebruiker mogelijk om digitale muziek op te slaan en te kopen. Een los nummer kost ongeveer 1 dollar, vergelijkbaar met de kosten van iTunes. Google geeft elke dag een nummer gratis weg.

Google heeft voor Google Music contracten gesloten met UMG (Universal Music Group), Sony Music Entertainment en EMI. Er is nog geen overeenkomst met Warner, maar ook dat zal niet lang op zich laten wachten. Google Music telt op dit moment al acht miljoen nummers, er wordt verwacht dat dit snel rond de 13 miljoen zal liggen.

Op het moment is Google Music alleen beschikbaar voor consumenten in de Verenigde Staten en wanneer de muziekdienst uitkomt in Europa is nog niet bekend.

Ook Google+ komt aan bod binnen de nieuwe muziekdienst van Google, je kan namelijk de muziek die je hebt aangekocht delen met je contacten op Google+. Je contacten kunnen dan een fragment van het nummer luisteren om vervolgens zelf het nummer aan te schaffen.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

2 Reacties

  1. JHS_NL schreef:

    Moet wel zeggen dat het jammer is dat ze wederom eerst alleen maar het totale pakket in de VS uitbrengen voor de rest van de wereld te bedienen.

  2. admin schreef:

    @JHS_NL Is vaak zo. Ik baal vaak als een stekker bij dit soort nieuws. Zou het niet gewoon mogelijk zijn om het overal tegelijk uit te brengen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.