TSMC Gaat 10nm Chips Maken

TSMC Samsung chipsetDe Taiwanese chip-fabrikant TSMC gaat zich richten op het maken van chips met de 10nm Finfet-technologie. Dankzij deze technologie worden de chips zuiniger en sneller dan de huidige Snapdragon-chipsets van Qualcomm of de Exynos-chipsets van Samsung.

Eerder deze week schreven we dat Samsung waarschijnlijk de Snapdragon 820-chips voor Qualcomm zal gaan produceren. Dit komt mede doordat Samsung gebruik maakt van de 14nm Finfet-technologie, deze technologie is sneller en zuiniger dan de 20nm-technologie van TSMC. Voorheen werkte Qualcomm samen met TSMC om de Snapdragon-chips te produceren.

TSMC lijkt te realiseren dat Samsung momenteel betere processoren maakt. Daardoor kan TSMC dit jaar simpelweg niet concurreren met Samsung. Inplaats daarvan zal TSMC zich gaan bezig houden met het bouwen van een productielijn waarmee het 10nm chips kan gaan bakken. Deze chipsets zullen volgend jaar klaar moeten zijn ,waarna TSMC weer kan gaan concurreren met Samsung.

Naast Qualcomm is ook Apple overgestapt naar de chipset-technologie van Samsung. TSMC heeft hierdoor in een korte tijd twee zeer grote klanten ontvangen. Het is voor de Taiwanese chip-fabrikant dan ook van belang dat ze snel een betere chip op de markt brengen dan die van de concurrentie, om op deze manier de grote klanten terug te winnen.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.