Google Introduceert Project Fi: Goedkoop WiFi en 4G Netwerk

Google Project FiGoogle heeft project Fi aangekondigd. Dit is een virtuele telecomprovider gebaseerd op WiFi en 4G. De provider zal goedkoop worden aangeboden en als eerste in de Verenigde Staten beschikbaar zijn. Later zal het netwerk wereldwijd worden aangeboden.

Momenteel kunnen alleen mensen met een Motorola Nexus 6 zich inschrijven voor Project Fi. Google heeft de prijzen van de bundels nog niet bekend gemaakt, maar Mobile World Live meldt dat het goedkoopste pakket 20 dollar per maand kost. Hiervoor kunnen gebruikers onbeperkt bellen, sms’en en internetten. Ook zal er een prepaid variant worden gelanceerd waarbij je voor 10 dollar 4GB dataverkeer krijgt. Mocht je niet de volledige 4GB gebruiken, dan zal het overige bedrag worden teruggestort op je rekening. De beltarieven zouden wereldwijd overal het zelfde zijn.

Wanneer het netwerk uiteindelijk wereldwijd is uitgerold hebben mensen met een Fi-abonnement overal een internet verbinden. Google zal een eigen SIM-kaart ontwikkelen die met alle verschillende netwerken verbinding kan maken. De smartphone zal dan automatisch overstappen op de best verbinding. Google werkt samen met verschillende kleine Amerikaanse providers, T-Mobile, Sprint en een miljoen gratis WiFi-hotspots in Amerika. Momenteel is het Fi Project alleen beschikbaar voor de Nexus 6, omdat deze volgens Google is voorzien van een verbindingsmodule die makkelijk overweg kan met verschillende netwerktypes.

Het is nog niet bekend wanneer het Fi-netwerk beschikbaar zal zijn. Mensen die zich inschrijven krijgen binnen 30 dagen te horen of hij met het project mee mag doen.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.