Nieuwe Compiler Maakt Android-apps 40% Sneller

AndroidGoogle en ARM werken samen aan een nieuwe compiler, genaamd Optimizing. Optimizing moet er voor zorgen dat Android applicaties maar liefst 40 procent sneller kunnen worden uitgevoerd.

Over het algemeen zijn Android applicaties niet zo snel als iOS en Windows apps. Dit heeft te maken met de manier waarop de Java-code door de compiler heen gaat om de uiteindelijke applicatie te vormen. Voor Android 5.0 (Lollipop) werd er gebruik gemaakt van de Dalvik-compiler, maar deze is nu vervangen door Android Runtime (ART). Een aantal onderdelen van de minder snelle Dalvik-compiler zitten echter nog steeds in de nieuwe ART. Google is daarom nu een samenwerking aangegaan met ARM om de nieuwe ART-compiler nog verder te verbeteren.

De verbeterde ART-compiler krijgt de naam Optimizing en beschikt onder andere over betere 64bit-ondersteuning voor ARM’s AArch64-architectuur. Het compileren van een app duurt met Optimizing wel wat langer en ook de bestandsgrootte zal met ongeveer 10 procent toenemen. De uiteindelijke app kan echter tot 40 procent sneller worden uitgevoerd.

Het is nog niet bekend wanneer Google de nieuwe Optimizing-compiler wil gaan toepassen in Android. Mogelijk zal er eerst een betaversie worden gelanceerd voordat Google overstapt. De nieuwe compiler zal waarschijnlijk tijdens de Google I/O in mei worden gepresenteerd.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.