Niet Alle Samsung Galaxy S6-toestellen Zijn Het Zelfde

Galaxy-S6-cameraSamsung maakt gebruik van verschillende camera’s in de Galaxy S6-toestellen. Sommige toestellen zijn voorzien van een sensor van Samsung zelf, terwijl andere toestellen beschikken over een sensor van Sony.

De Galaxy S6 is een groot succes en misschien wel het beste Android-toestel van dit moment. Gebruikers zijn onder andere te spreken over de 16 megapixel camera van de smartphone. Het blijkt nu echter dat niet ieder toestel over de zelfde camera sensor beschikt. Sommig toestellen zijn namelijk voorzien van Samsungs eigen ISOCELL-sensor terwijl andere toestellen een Sony IMX240-sensor hebben.

Tegenover The Verge laat Samsung weten dat er inderdaad verschillende sensoren worden gebruikt en dat deze beide aan strikte kwaliteitseisen voldoen. “De Galaxy S6 en S6 Edge maken gebruik van camerasensoren van verschillende verkopers. Net als bij de technologie in al onze andere producten voldoen deze aan een strikte wereldwijde kwaliteits- en prestatiestandaard.

Sammobile heeft een vergelijkingsfoto gemaakt van twee verschillende Galaxy S6-toestellen waarvan één is voorzien van een Sony-sensor terwijl de andere over Samsung’s eigen sensor beschikt. Uit de vergelijking kunnen we opmaken dat beide toestellen mooie foto’s maken, maar dat deze foto wel van elkaar verschillen. Zo lijkt de camera van Samsung iets betere foto’s te maken dan de camera van Sony.

Galaxy S6 camera sensor vergelijking Het verschil tussen beide camera’s is echter minimaal en is vrijwel alleen merkbaar bij opnamen in donkere omgevingen. Het valt ook op dat de Sony IMX240-afbeeldingen grotere bestanden opleveren dan afbeeldingen van Samsung’s ISOCELL-sensor.

Het lijkt misschien een rare keuze van Samsung om verschillende sensoren te gebruiken, maar in werkelijkheid komt dit regelmatig voor in de electronica-wereld. Vaak heeft dit te maken met de grote vraag naar een bepaald product, waardoor onderdelen door andere bedrijven zullen worden aangevuld.

via [zdnet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.