Prepaid T-Mobile Klanten Stappen Over

T-mobile 4GDe telecomprovider T-Mobile is een groot aantal prepaid klanten verloren, zo’n 58.000. Dit komt met name door de vele simkaarten die zijn verlopen omdat het beltegoed niet is opgewaardeerd.

De omzet van de grote provider is flink gedaald, volgens eigen zeggen, door aanbieders als MTV Mobile, Simpel en Bliep. Het telecombedrijf is tevreden over de behaalde financiële resultaten maar is minder te spreken over het klantenbestand die alsmaar krimpt. T-Mobile wil het weglopen van klanten voorkomen door een landelijke 4G dekking aan te bieden zoals KPN en Vodafone al doen.

Volgens de statistieken van prepaidsimkaarten.nl doen Simyo, KPN en Telfort het een stuk beter dan T-Mobile het afgelopen jaar en verliest T-Mobile haar prepaid klanten aan de concurrentie. Dit kunnen wij zien omdat er weinig T-Mobile simkaarten gekozen worden via ons systeem. Uit onze poll blijkt tevens dat iets meer dan 50% van de mensen het goedkoopste tarief kiest. Vervolgens zegt 48% dat men ook bereid is een paar cent meer te betalen voor een betere service. Dit kan ook een verklaring zijn voor de snelst groeiende prepaid provider Simyo, omdat dit de goedkoopste op de markt is met een uitstekende service. Via online aansluitingen meten wij in onze cijfers dat Simyo stijgt en T-Mobile daalt.

Het feit dat een groot verlies van klanten te maken heeft met het verlopen van beltegoed kan zijn dat veel van de T-Mobile klanten al een nieuwe prepaid simkaart hebben gekocht. Vervolgens hebben deze klanten hun T-Mobile simkaart links laten liggen en dus laten “verlopen”.

De huidige klanten van T-Mobile zijn wel meer gaan bellen, waarbij het aantal verbruikte belminuten is gestegen naar 158 minuten per klant per maand. Daarnaast gebruikten de klanten van T-Mobile ook meer mobiel internet. Ook voor prepaid klanten heeft T-Mobile het aanbod aangepast. Vanaf 6 mei heeft T-Mobile de tarieven veranderd en krijg je bij elke opwaardering gratis tegoed voor zowel minuten, sms als data. Deze actie laat wel zien dat T-Mobile probeert haar huidige klanten te behouden.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.