Prepaid Bellen Na Introductie Van Prepaid Internet Bundels Weer Terug

Prepaid InternetTien jaar geleden was bellen met een prepaid sim enorm populair in verhouding tot de jaren daarna. Na een kleine dip in populariteit is prepaid bellen de afgelopen twee jaar weer helemaal hot. Echter zit deze markt nu weer op een stagnatie en zal verdere groei uitblijven tot er weer een baanbrekende verandering in de diensten worden gemaakt. Afgelopen tien jaar is de belangrijkste baanbrekende veranderingen in prepaid diensten, de introductie van prepaid internet bundels.

Prepaid internet bestond natuurlijk al sinds internet op mobiel mogelijk was. De tarieven lagen erg hoog en het was niet aantrekkelijk voor de gemiddelde Nederlander. Na de introductie van prepaid internet bundels, waarbij je tegen gemiddeld €10,- per maand genoeg MB’s ontvangt voor een hele maand internet, is de prepaid simkaart weer terug op het niveau van voorheen.

Momenteel is de groei een beetje uit de prepaid markt en focussen de meeste mobiele providers zich met name op de abonnementen. Er zijn natuurlijk een aantal providers die prepaid wel als een hoofdfocus zien, echter kennen de meeste telecom bedrijven “ekster ogen” voor de hoge abonnementsgelden onder contract.

Vraag & Antwoord
Wij hebben aan de website prepaidbellen.net een aantal vragen gesteld met betrekking tot de prepaid markt. Onderstaand hun reactie als prepaid specialist op de twee belangrijkste vragen:

Verwachten jullie een verdere groei in de markt?
> Nog niet, wij verwachten dat de markt zich zal stabiliseren op het huidige niveau. Er zullen grote veranderingen moeten plaatsvinden in het aanbod en/of tarieven zodat mensen met een hoger abonnement ook voordeliger uit zijn met een prepaid kaart.

Welke veranderingen kunnen invloed hebben op de vraag naar prepaid?
> Momenteel hebben niet alle providers 4G internet voor hun prepaid gebruikers. Dit zou een verandering kunnen zijn, maar de vraag naar 4G onder in “prepaid land” is niet heel erg hoog. Daarnaast hopen wij op nieuwe spelers die competitieve tarieven kunnen hanteren. De provider Simpel heeft bijvoorbeeld vorig jaar geroepen dat het een prepaid-tak in overweging neemt. Simpel zou dan direct willen concurreren met de goedkoopste tarieven.

Kortom, de prepaid markt is voor mensen die weinig bellen en veel via chatprogramma’s als WhatsApp, Telegram etc. bespreken erg interessant. Veel mensen zijn dan goedkoper uit in verhouding tot een abonnement. Dit komt natuurlijk door de prepaid internet bundels die prijstechnisch erg aantrekkelijk zijn. Er wordt verder gehoopt op nieuwe providers of bestaande providers met een nieuwe stroom om de tarieven nog wat verder naar beneden te drukken.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.