“NSA Infecteert Smartphone Met Spyware Via Google Play Store”

NSA-SpywareUit de documenten van klokkenluider Edward Snowden blijkt dat de NSA het verkeer naar de Google Play Store en de Samsung App Store hackt om smartphones te infecteren met spyware.

De NSA zou de plannen voor de hack al tussen november 2011 en februari 2012 hebben gemaakt. Via de hacktool Xkeyscore kan de NSA het internetverkeer van smartphones identificeren en vervolgens het verkeer naar de Google Play en de Samsung App Store eruit filteren. Vervolgens hackt de NSA de verbinding om spyware te installeren. Deze spyware verzamelt gebruikersgegevens die vervolgens naar de NSA worden verzonden.

Volgens de documenten wilde de NSA via deze hack een volgende Arabische Lente ‘voorspellen’. De Amerikaanse overheid zou zich met name hebben gericht op doelwitten in de Afrikaanse landen Senegal, Sudan en Congo.

De NSA zou volgens deze zelfde documenten ook een lek hebben gevonden in de UC Browser. Dit is een zeer populaire browser in onder andere China en India. Deze lek zou de NSA hebben gebruikt om gevoelige informatie van de gebruikers te verzamelen. De NSA wist dankzij deze informatie een geplande terroristische aanval te voorkomen, aldus de documenten. Een woordvoerder van UC Browser meldt dat er “geen bewijs is dat er persoonlijke informatie van gebruikers is gelekt“. Wel neemt het bedrijf het nieuws heel serieus.

De NSA zou hebben samengewerkt met de landen Canada, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw Zeeland en Australië. Deze samenwerking werd het Network Tradecraft Advancement Team genoemd.

Zowel Samsung als Google hebben nog niet gereageerd op dit bericht.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.