Google En Qualcomm Werken Samen Aan Project Tango Smartphone

Project-TangoBegin dit jaar lanceerde Google een Project Tango Development Kit voor $1024. Hiervoor krijg je onder andere een 7-inch 3D-tracking tablet van Google, waarmee je via verschillende ingebouwde camera’s de omgeving kunt scannen en weergeven op je tablet. Google is nu ook begonnen met de ontwikkelingen van een smartphone-versie en is hiervoor een samenwerking aangegaan met Qualcomm.

Vanaf volgende week is de Project Tango Development Kit voor “slechts” 512 dollar beschikbaar. Met de bijbehorende tablet is het onder andere mogelijk om 3D navigatie te creëren, real-time games te spelen of 3D objecten te scannen. Google wil echter ook een smartphone versie van Project Tango lanceren en is daarvoor een samenwerking aangegaan met Qualcomm.

Qualcomm en Google zullen de zelfde 3D-techniek gaan gebruiken in de smartphone-versie en deze smartphone dus voorzien van verschillende camerasensoren. Zo krijgt de smartphone een Time-of-Flight (ToF) camera, een RGB camera en een Motion Tracking camera. Verder is er ook een gyroscoop en accelerometer aanwezig.

Het is echter nog niet bekend wanneer we dergelijke technieken in consumenten-smartphones zullen terugzien.

via [hardware.info]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.