Google O Maakt Snellere Update Mogelijk

android-oAndroid is een geweldig besturingssysteem, maar tot ergernis van sommige gebruikers duurt het soms te lang voordat fabrikanten de nieuwste updates uitrollen naar hun toestellen. Met Project Treble wil Google ervoor zorgen dat updates vanaf Android O een stuk sneller zullen worden uitgerold.

Als Google een nieuwe update uitbrengt, moeten op dit moment eerst de chipfabrikanten aan de slag om de nieuwe versie werkbaar te maken op hun eigen hardware. Vervolgens moeten de fabrikanten van smartphone aanpassingen doorvoeren, waarna ook de providers de software moeten goedkeuren. Pas nadat alle drie de partijen klaar zijn kan de update worden uitgerold naar de smartphones van consumenten. Dit kan vaak vele maanden duren.

Met Project Treble past Google de Android-software zo aan dat chipfabrikanten in de toekomst kunnen worden overgeslagen, waardoor de doorstroom van updates sneller zullen gaan. De nieuwe aanpassingen zijn aanwezig vanaf Android O.

Project Treble zal er ook voor zorgen dat toekomstige updates voor meer toestellen beschikbaar zullen zijn. Zo kunnen chipfabrikanten momenteel niet alleen de update vertragen, maar ook zelfs blokkeren. Zo besloot Qualcomm eerder om Android Nougat niet te ondersteunen op smartphones met een Snapdragon 800 of 801-chipset.

via [apparata]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.