600 Miljoen Samsung Smartphones Te Hacken Door Fout

Samsung Galaxy S6Door een fout bij de installatie van de toetsenbordsoftware SwiftKey is elke Samsung smartphone en tablet te hacken. Samsung is hiervan in november op de hoogte gesteld.

Het beveiligingsbedrijf NowSecure heeft ontdekt dat de fout in de Galaxy S3 zit en in alle toestellen die daarna zijn gemaakt. Nu Samsung een oplossing heeft gevonden voor het probleem heeft NowSecure besloten om de fout bekend te maken. De update zal binnen enkele dagen worden uitgerold.

Volgens NowSecure is de lek zeer serieus. Het bedrijf geeft beveiligingsrisico’s op basis van verschillende factoren een cijfer. De Galaxy-lek krijgt een 8,3 op de schaal van 1 tot 10.

De beveiligingslek zit in de woordenboektechnologie van het Britse bedrijf SwiftKey. Deze software wordt op alle Galaxy-toestellen geïnstalleerd. Door de lek kunnen hackers toegang krijgen tot de belangrijkste onderdelen van de telefoon of tablet. Apparaten zijn kwetsbaar tijdens het uitvoeren van een software-update op een openbaar of slechtbeveiligd WiFi-netwerk, maar volgens experts moet het zelfs mogelijk zijn om een toestel op het mobiele telefoonnetwerk te hacken.

Zowel Samsung als SwiftKey neemt de verantwoordelijkheid voor de fout niet op zich. Een woordvoerder van Samsung laat weten pas deze week alle details over de lek te hebben ontvangen.

via [volkskrant]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.