Consumentenbond: “Fabrikant Moet Smartphones Langer Updaten”

Android-UpdateDe consumentenbond wil dat fabrikanten smartphones langer van updates voorzien en dat consumenten beter op de hoogte worden gehouden over het update beleid.

Van de 171 toestellen die de consumentenbond de afgelopen twee jaar testte is maar liefst 84 procent nog niet geüpdatet naar Android 5.0 (lollipop). De helft van de toestellen draaide zelfs nog op Android 4.3 of ouder terwijl deze versies over er een aantal bekende veiligheidslekken beschikken.

Bart Combée, directeur van de Consumentenbond wil dat fabrikanten nieuwe toestellen langer van updates voorziet. “Fabrikanten zouden hun toestellen minimaal twee jaar na de releasedatum van updates moeten voorzien“. Volgens de consumentenbond is vooral Huawei erg traag met het uitbrengen van updates, maar ook marktleider Samsung heeft veel toestellen met verouderde software.

Het probleem ligt vooral bij het Android besturingsysteem. Bij iOS en Windows Phone is het update-probleem een stuk minder groot. Google lanceert regelmatig nieuwe Android-versies, maar het is aan de fabrikant wanneer ze de update uitrollen. Vaak willen fabrikanten en providers eerst nog eigen functies toevoegen voordat ze de update uitrollen. Dit zorgt vaak voor veel vertraging.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Buizerd schreef:

    Gaat de consumentenbond ook al mee met de update manie.
    In zeer veel gevallen werkt een telefoon/tablet na een update niet meer of zeer slecht.
    Reboots, accu problemen, wifi problemen, etc.
    Dus een nieuwe kopen, zo houden we de markt wel in beweging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.