Abonnement Met “Gratis” Toestel Is Lening: Niet Meer Mogelijk Bij Onvoldoende Inkomen

gratis smartphone leningTegenwoordig is het heel normaal om een telefoonabonnement aan te schaffen in combinatie met een “gratis” smartphone. Dergelijke deals gelden voortaan als lening, waardoor je inkomen moet worden getoetst. De smartphone wordt immers verkocht op basis van afbetaling.

Dit heeft de minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem besloten nadat de Hoge Raad vorig jaar al oordeelde dat een abonnement in combinatie met een smartphone wordt verkocht op basis van afbetaling. Dit betekent dat de Wet op het financieel toezicht van toepassing is en consumenten dus moeten worden geïnformeerd over de rente op de lening. Ook zal er voortaan de melding “Let op, geld lenen kost geld” worden vermeld.

De nieuwe regels gelden alleen bij een lening van 250 euro of hoger. Dergelijke leningen moeten worden vermeld bij het Bureau Kredietregistratie zodat andere kredietverleners ook op de hoogte worden gesteld. Als een klant te veel leningen heeft lopen is het mogelijk dat de provider een toestel niet kan verkopen.

via [technieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *