Nederlanders Gebruiken Steeds Vaker Beschadigde Tablet

gebroken-scherm-tabletUit een onderzoek van Telecompaper blijkt dat Nederlanders steeds vaker met een beschadigde tablet rondlopen en dat ze hun toestel minder vaak laten repareren. De meeste gebruikers van een beschadigde tablet storen zich namelijk niet aan de schade.

Ongeveer 16 procent van alle tablets in Nederland hebben het afgelopen twee jaar schade opgelopen. Dit is een flinke stijging sinds 2014. Toen bleek uit een zelfde onderzoek namelijk dat ongeveer 9 procent van de tablets beschadigd was. Ook zijn mensen minder vaak van plan om de tablet te repareren. In juli 2014 gaf 78 procent van de ondervraagden aan de tablet te laten repareren terwijl in april van dit jaar 70 procent aangaf de tablet te laten repareren. De mogelijke reden hiervoor kan te maken hebben met het feit dat een groter aandeel van de tablets afgelopen jaar nog relatief nieuw waren.

De meeste schade komt voor op het scherm van de tablet. De gebruikers vervangen of repareren een gebroken scherm in 43 procent van de gevallen. Dit is meer dan vorig jaar. Het vervangen van andere onderdelen of het oplossen van softwarefouten komt juist steeds minder vaak voor.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.