Gratis Extra Dropbox-opslagruimte Met Veilig Wachtwoord

dropbox smartphoneNa Google Drive gaat ook Dropbox mensen belonen met gratis extra opslagruimte voor het doorlopen van een beveiligingstest. Dit heeft Patrick Heim, hoofd beveiliging van Dropbox, aan de Britse site V3 laten weten.

Heim zegt dat dropbox vaak het doelwit is van hackers en dat vooral mensen met een te makkelijk wachtwoord het slachtoffer zijn. Mensen die het zelfde wachtwoord op verschillende websites gebruiken zijn het makkelijkst te hacken. Als andere sites worden gehackt en de vergrendelde wachtwoorden worden gestolen kan de hacker met de zelfde gegevens namelijk inloggen in je Dropbox-account.

De grootste uitdaging is het hergebruik van wachtwoorden op meerdere sites door consumenten. We zien een patroon dat websites worden gehackt, soms zonder dat ze het weten, en dan worden versleutelde wachtwoorden gestolen.

Dropbox raadt gebruikers daarom ook aan om een uniek wachtwoord te gebruiken en vervolgens eventueel op te slaan met een wachtwoordmanager. Ook kan je een tweestapsverificatie inschakelen, waardoor er naast het wachtwoord nog een extra code nodig is.

Om gebruikers aan te sporen om hun account beter te beveiligen zal Dropbox een test introduceren waarmee gebruikers na het uitvoeren van de test gratis extra opslagruimte zullen ontvangen. Dropbox heeft nog niet bekend gemaakt om hoeveel opslagruimte het gaat. Google Drive geeft gebruikers 2GB extra opslagruimte voor het uitvoeren van een beveiligingstest.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.