“Politie Wil Toegang Tot WhatsAppberichten”

WhatsApp encryptieAmber Rudd, de Britse minister van Binnenlandse Zaken wil dat de politie en inlichtingsdiensten toegang krijgen tot de gecodeerde berichten van WhatsApp. Momenteel is dit niet mogelijk, omdat de berichten van WhatsApp zijn voorzien van ‘end-to-end encryptie’.

Dit heeft Amber Rudd gezegd naar aanleiding van de terroristische aanslag in Londen afgelopen week. Vlak voor de aanslag maakte de 52-jarige dader, Khalid Masood namelijk gebruik van WhatsApp, maar veiligheidsdiensten kunnen dergelijke berichten niet ontcijferen doordat WhatsApp gebruik maakt van een zogeheten ‘end-to-end encryptie’. Met end-to-end encryptie worden gerichten versleuteld met een specifieke code die alleen de verzender en ontvanger hebben.

Volgens Rudd is het “volledig onacceptabel” dat veiligheidsdiensten niet bij dergelijke berichten kunnen komen en dat terroristen zich hierdoor dus kunnen verbergen. Rudd doet daarom een beroep aan technologiebedrijven om met de overheid mee te werken.

Wat denken jullie? Is het goed dat WhatsApp en vergelijkbare diensten hun chatdienst zo goed beveiligen dat niemand er bij kan, of moet er een uitzondering worden gemaakt zodat inlichtingsdiensten via een achterdeur toch kunnen meekijken?

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Trey van der Hulst zegt:

    Je kunt niet de privacy van miljoenen opheffen omdat er een paar idioten zijn die er misbruik van maken voor ondeugdelijke doeleinden. Zulke idioten zal je ook bij afschaffing van de privacy blijven houden. Ze moeten aangepakt worden met andere manieren & middelen, die niet de privacy van miljoenen opoffert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *