“Overname Android Beste Beslissing Van Google”

AndroidDe overname van de toen nog kleine startup Android is de beste beslissing die Google ooit heeft gemaakt, aldus ex-Googler Hugo Barra tijdens een interview met Bloomberg.

Barra had ooit de leiding over de Android-divisie en werkt nu als vicepresident bij de Chinese smartphone fabrikant Xiaomi. Ongeveer 10 jaar geleden nam Google de kleine startup Android over, waarna oprichter Andy Rubin bij Google aan de slag ging met het maken van de software voor smartphones. In 2008 kwam de eerste Android-versie voor smartphones en momenteel zijn er maar liefst 1.5 miljard mensen met een Android smartphone.

Het ombouwen en het opensource maken van Android was volgens Barra “waarschijnlijk de beste beslissing die Google ooit heeft genomen“. Dankzij Android zijn Google-diensten zoals Gmail en Google Maps makkelijker te verspreiden. Android-gebruikers zijn geneigd om ingebouwde diensten te gebruiken, wat weer geld oplevert voor Google.

Barra verwacht een goede toekomst voor Android. “Er komen zo enorm veel nieuwe mogelijkheden aan.” Zo komt Android nog naar veel meer apparaten dan smartphones.

via [bright]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.