Hallo Mobiele Telefonie, Dag Vaste Telefonie?

vaste telefoonAl enkele jaren is de mobiele telefoon ons vaste communicatiemiddel geworden als het gaat om telefonie. We dragen deze altijd met ons mee en gebruiken het tegenwoordig ook voor andere doeleinden, zoals het versturen van e-mails, informatie opzoeken op het internet of zelfs om te navigeren. Door de enorme ontwikkeling die het digitale tijdperk heeft doorgemaakt is de smartphone voor velen een onmisbaar hulpmiddel geworden. Ook voor het bellen wordt steeds vaker de mobiele telefoon gebruikt in plaats van de vaste telefoon. Een medewerker van allesineenpakketten.nl merkt ook op aan de verkoop van alles in 1 pakketten dat vaste telefonie steeds minder wordt aangeschaft. De meesten kiezen enkel voor internet en digitale televisie. Vooral starters die op zichzelf gaan wonen kiezen steeds meer voor deze diensten, omdat ze geen vaste telefoon gebruiken, maar alleen bellen met hun smartphone.

Vaste telefonie definitief passé?

Het is niet vreemd dat de vaste telefoon steeds minder wordt gebruikt. Dit komt voornamelijk door de enorme multifunctionaliteit die de smartphone beheerst. Zoals eerder vermeld is het mogelijk om veel meer te doen met een mobiele telefoon dan alleen bellen en sms’en. Toch willen veel huishoudens de vaste telefoon niet wegdoen. Voornamelijk gezinnen die heel al lang gebruik maken van deze dienst zijn nog erg gehecht aan hun vaste lijn. De belkosten liggen een stuk lager dan bij een mobiele telefoon. Dat is de voornaamste reden waarom de vaste telefoon nog wel degelijk bestaat. Wanneer de mobiele belkosten naar beneden gaan is de kans aannemelijk dat de vaste telefoon steeds meer van het toneel verdwijnt. Zolang dat nog gebeurt, kunnen gezinnen nog steeds genieten van de vaste lijn.

Mobiele telefonie groeit aannemelijk

Providers die nog steeds vaste telefonie aanbieden weten ook dat de mobiele telefoon nog steeds flink aan het stijgen is. Zij verwachten ook dat steeds minder huishoudens deze dienst dan ook aan gaan schaffen en dat de focus volledig naar internet en digitale televisie wordt gelegd. Experts denken dat de vaste lijn binnen enkele jaren helemaal niet meer wordt aangeboden en daardoor dus definitief zullen verdwijnen. We wachten rustig de ontwikkelingen af. Tot die tijd kun je nog rustig bellen met je vaste telefoon.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.