“Specificaties Qualcomm Snapdragon 820 Gelekt”

qualcomm snapdragonNaar verwachting zal Qualcomm de Snapdragon 820-chip volgende week officieel presenteren, maar enkele details over de aankomende chipset zijn nu al gelekt.

Via een Chinese Baidu-gebruiker zijn een aantal slides gelekt met details over de Snapdragon 820-chipset. Volgens deze informatie zou Qualcomm ervoor hebben gekozen om de nieuwe chipset door Samsung te laten maken. Voorheen maakte het bedrijf nog gebruik van het Taiwanese bedrijf TSMC.

De overstap naar Samsung is niet heel verassend. TSMC maakt namelijk gebruik van 16-nanometerverbindingen, terwijl Samsung gebruik maakt van 14-nanometernanometerverbindingen. Chips met deze technologie worden minder warm en zijn energiezuiniger.

MSM8994 Snapdragon 820 details

De Snapdragon 820-chip is voorzien van Hydra-kernen die 35% beter moeten presteren dan de vorige ARM Cortex-A57-kernen. Qualcomm zou hebben gekozen voor een quad-core-design (4 kernen) inplaats van een octacore-design (8 kernen). Qualcomm gaf eerder aan gebruik te maken van “Kryo”-kernen. Het is dus even afwachten of de gelekte informatie juist is of dat de naam misschien veranderd is naar “Hydra”-kernen.

Er zal ook gebruik worden gemaakt van een nieuwe grafische Adreno-chip van ARM. Deze zijn 40 procent sneller dan de vorige GPU en 30 procent zuiniger.

MSM9886 Overview

Qualcomm zal de Snapdragon 820 naar verwachting op 11 augustus onthullen. De eerste toestellen met de Snapdragon 820-chipset komen waarschijnlijk pas eind dit jaar of begin volgend jaar op de markt.

bron [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *