HTC Draait Recordverlies

HTC CEO cher-wangDat het niet zo goed gaat met HTC is geen nieuws, maar HTC heeft het afgelopen kwartaal nog meer verlies gedraaid dan verwacht. De Taiwanese fabrikant heeft tijdens een presentatie over de cijfers laten weten dat HTC maar liefst 232 miljoen euro verlies heeft gedraaid.

De vraag naar high-end toestellen van HTC valt tegen. Ook kampt HTC met tegenvallende prestaties in China. De omzet in het tweede kwartaal kwam uit op 33 miljard Taiwanese dollar (956 miljoen euro). Dit is bijna twee keer zo laag als in de zelfde periode vorig jaar. Ook draaide HTC een recordverlies van  8 miljard Taiwanese dollar (232 miljoen euro). Ook dit is meer dan twee keer zo veel als ooit te voren.

HTC verwacht ook in het volgende kwartaal rode cijfers te schrijven, maar hoopt langzaam terug te komen door andere producten op de markt te brengen. Zo werkt HTC bijvoorbeeld al met Valve om samen een Virtual reality bril op de markt te brengen. Deze VR-bril krijgt de naam HTC Vive en zal eind dit jaar op de markt verschijnen. Ook zal HTC banen schrappen om kosten te besparen.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.