“Whatsapp-buurtwacht Kan Aantal Inbraken Verkleinen”

WhatsApp BuurtwachtAls buurtbewoners elkaar via een WhatsApp-groep op de hoogte stellen van verdachte personen, dan kan het aantal inbraken flink afnemen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Tilburg.

Onderzoekers hebben in 35 buurten in Tilburg duizenden mensen op een “Whatsapp-buurtwacht” gezet. Zodra iemand iets verdachts ziet moest deze persoon eerst de politie bellen en vervolgens een signalement doorgeven via WhatsApp. Het aantal inbraken in deze buurten is de afgelopen maanden gehalveerd van 60 inbraken per maand naar 30 inbraken per maand. Ook zijn 10 inbrekers op heterdaad betrapt.

Inbraken worden vaak gepleegd door lokale inbrekers. Als ze weten dat er een Whatsapp-groep actief is, haken ze af. Ook worden buurtbewoners mogelijk alerter en zijn ze eerder geneigd om de politie te bellen als ze iets verdachts zien“,aldus Martijn Akkermans.

De Nationale Politie is enthousiast over het experiment. Het is niet duidelijk of het experiment ook in andere plaatsen in Nederland zal worden uitgevoerd.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.