BlackBerry Wil Volgend Jaar Minimaal 5 Miljoen Smartphones Verkopen

BlackBerry PrivDe Canadese fabrikant BlackBerry moet volgend jaar 5 miljoen smartphones verkopen om winst te maken, aldus CEO John Chen. Als dit aantal niet haalbaar is dan zal BlackBerry overwegen om te stoppen met smartphones.

Vorige week liet de CEO van BlackBerry al weten dat de fabrikant in 2016 winst moet maken met de smartphone divisie, anders is het einde van BlackBerry smartphones in zicht. Tijdens een interview met The Verge heeft Chen nu laten weten dat in 2016 in ieder geval 5 miljoen toestellen moeten worden verkocht. Erg makkelijk gaat dat niet worden, aangezien de fabrikant in het tweede kwartaal van dit jaar slechts 800.000 toestellen wist te verkopen.

Chen heeft echter veel vertrouwen in de nieuwe smartphone die later dit jaar op de markt zal verschijnen. Het gaat om de zogeheten BlackBerry Priv, de eerste Android-toestel van de fabrikant. De Priv beschikt volgens de geruchten over een 5,4-inch display, een Snapdragon 808-processor, 3GB werkgeheugen, een 18 megapixel camera met 4K-mogelijkheden, een uitschuifbaar toetsenbord met trackpad en Safeguard voor extra beveiliging.

via [telecompaper]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.