Google Ontkent Geruchten Fusie Chrome OS en Android

Google Pixel CEen paar dagen geleden doken geruchten op dat Google het besturingssysteem Android en het besturingsysteem Chrome OS wil samenvoegen tot één systeem. Google laat nu echter weten dat het bedrijf niet van plan is om een einde te maken aan Chrome OS.

Eén van de redenen dat Google beide systemen volgens de geruchten zou willen samenvoegen, is omdat Android op steeds meer apparaten te vinden is, waardoor Android het Chrome OS-systeem op dit gebied verdringt. Een woordvoerder van Google heeft in een interview met The Verge echter later weten dat dit niet het geval is. Ook heeft Googles vice-president van Android en Chrome OS Hiroshi Lockheimer op Twitter de volgende statement geplaatst.

There’s a ton of momentum for Chromebooks and we are very committed to Chrome OS. I just bought two for my kids for schoolwork!

De geruchten over een fusie van beide systemen doen al jaren de ronde. In 2009 liet de mede-oprichter van Google Sergey Brin namelijk al weten dat Android en Chrome OS “waarschijnlijk na een tijd zouden convergeren“. Na de aankondiging van de nieuwe Pixel C leek de fusie dichtbij, omdat de hybride laptop op Android draait en niet op zoals voorgaande Pixel-producten op Chrome OS.

via [zdnet.be]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.