Telecommarkt Groeit Met 10 Procent Dankzij Smartphones En Accessoires

SmartphonesIn het derde kwartaal van 2015 is de telecommarkt in Nederland met ongeveer 10 procent gestegen ten opzichte van de zelfde periode vorig jaar. De verkoop van smartphones en de accessoires voor smartphones heeft een grote bijdrage geleverd aan deze stijging.

Dit blijkt uit gepubliceerde kwartaalcijfers van onderzoeksbureau GfK. De marktonderzoeker laat weten dat dit vooral te danken is aan de verkoop van smartphones en accessoires, maar ook aan de verkoop van wearables.

Vooral de markt voor mobiele accessoires groeit flink. Deze is in het kwartaal namelijk met 20 procent gestegen ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar. Headsets en laders zijn het populairst. Ook de verkoop van smartphones is met 3 procent gestegen. 92 procent van deze toestellen is uitgerust met 4G-ondersteuning. Vorig jaar lag dit percentage nog op 77 procent.

De verkoop van wearables groeit het snelst. De verkoop van smartwatches is gestegen met meer dan 117 procent, terwijl de verkoop van health en fitnesstruckers met meer dan 115 procent is gestegen.

via [gsminfo]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.