Mozilla Stopt Ontwikkeling Firefox OS

Firefox OSMozilla heeft aangegeven te stoppen met Firefox OS. Het bedrijf presenteerde het nieuwe besturingssysteem in 2013, maar de concurrentie van Android en iOS is veel te sterk.

De meeste mensen kennen Mozilla als de maker van de Firefox browser. Maar weinig mensen weten dat het bedrijf ook een eigen mobiele besturingssysteem op de markt heeft gebracht. Dit is niet zo gek, want bijna geen enkele smartphone draait op dit besturingssysteem.

Firefox OS moest het voor ontwikkelaars onder andere erg makkelijk maken om applicaties te ontwikkelen voor het besturingssysteem. De verkoop van de smartphone met dit besturingssysteem valt echter zwaar tegen, waardoor het voor ontwikkelaars ook niet aantrekkelijk is om applicaties te ontwikkelen.

Naast Android en iOS lijkt er simpelweg geen ruimte meer te zijn voor andere besturingssystemen. De ooit zo machtige BlackBerry is de afgelopen jaren volledig ingestort, Microsoft heeft moeite met het laten groeien van Windows Phone en andere systemen zoals Sailfish OS zijn al van de aardbodem verdwenen.

Marktaandeel mobiele besturingssystemen

De bovenstaande grafiek geeft duidelijk weer dat Android nog altijd ruim het meest verkochte mobiele besturingssysteem is. iOS blijft sterk tweede en Windows Phone blijft steken op een marktaandeel van 2.5/3 procent. Alle overige besturingssystemen, inclusief Firefox OS hebben niet meer dan 0.3 procent van de markt in handen. Ook BlackBerry heeft een vergelijkbare marktaandeel.

via [draadbreuk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.