Huawei Lanceert Lite OS

Huawei Lite OSHuawei heeft tijdens een persevenement in Shenzhen een aantal nieuwe producten gelanceerd, waaronder Lite OS. Dit is een besturingssysteem om verschillende slimme apparaten mee aan te sturen.

De Chinese fabrikant wil met het nieuwe HiLink-protocol een gedeelte van de “Internet of Things”-markt veroveren. Internet of Things staat voor een netwerk die verschillende slimme apparaten in je huis met elkaar laat samenwerken. Lite OS heeft ondersteuning voor WiFi, Bluetooth en ZigBee, een veelgebruikt protocol om smart home-apparaten aan te sturen. Huawei wil eerst de huiskamers in China voorzien van het nieuwe besturingssysteem.

Lite OS draait op een centrale hub in de huiskamer die ondersteuning heeft voor verschillende apparaten. Huawei is momenteel nog op zoek naar nieuwe partners die het protocol van Huawei willen ondersteuning. Op deze manier zal Lite OS een groter draagvlak krijgen.

Huawei heeft tijdens het persevenement ook een aantal betaalbare routers aangekondigd voor het nieuwe besturingssysteem. Wanneer deze routers en Lite OS op de markt zullen verschijnen is nog niet bekend.

bron [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.