“Huawei Wil Android In China Alsnog Vervangen Door Hongmeng”

huawei-p30Huawei liet onlangs weten, nadat de VS Huawei op de zwarte lijst had gezet, te werken aan een eigen besturingssysteem voor het geval het bedrijf geen nieuwe Android-licenties meer ontvangt. De Amerikaanse ban is inmiddels wat versoepeld, waardoor Huawei weer gewoon Android-producten kan maken, maar Huawei lijkt alsnog van plan te zijn om in thuisland China over te stappen naar een ander besturingssysteem.

Doordat de overheid in de Verenigde Staten Huawei tijdelijk op de zwarte lijst had gezet mochten Amerikaanse bedrijven niet langer zaken doen met de Chinese fabrikant. Hierdoor kon Google bijvoorbeeld geen nieuwe Android-licenties leveren aan Huawei, waardoor het er even naar uitzag dat Huawei in de toekomst geen Android-smartphones meer op de markt kon brengen. Huawei zocht daarom naar alternatieven voor Android. Zo werkte Huawei onder andere aan Hongmeng, een eigen besturingssysteem die Android moest vervangen.

De VS heeft de ban inmiddels gedeeltelijk opgeheven, waardoor Amerikaanse bedrijven weer zaken kunnen doen met Huawei. Toch lijkt Huawei niet van plan om te stoppen met het ontwikkelen van een Android-alternatief. In Europa zal Huawei waarschijnlijk niet overstappen naar Hongmeng, maar voor de Chinese markt heeft Huawei andere plannen. Volgens Huawei Central test het bedrijf Hongmeng al op een nieuw toestel, alhoewel het onduidelijk is om welk toestel het gaat. Huawei zou het besturingssysteem gelijktijdig met de Huawei Mate 30 Pro willen lanceren.

Huawei-oprichter Ren Zhengfei heeft in een interview aangegeven dat het besturingssysteem niet alleen zal werken op smartphones, maar ook op zelfrijdende auto’s en andere apparaten.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.