Nederlandse Privacy-organisaties Dreigen Met Proces Tegen Facebook

FacebookDe vier Nederlandse privacy-organisaties, Privacy First, Bits of Freedom, Public Interest Litigation Project (PILP) en het Platform Bescherming Burgerrechten dreigen met een proces tegen Facebook, als Facebook niet stopt met het verzenden van persoonsgegevens naar Amerikaanse computerservers.

Eerder deze maand besloot een Belgische rechter dat Facebook geen gegevens meer mag opslaan van niet-Facebook-gebruikers. Ook Nederlandse privacy-organisaties willen nu de strijd aangaan met Facebook om de privacy van Nederlandse Facebook-gebruikers te beschermen. Zo mag Facebook geen gebruikers-gegevens meer opslaan op Amerikaanse servers. Hiermee verwijzen de privacy-organisaties naar de uitspraak van het Europese Hof van Justitie over het Safe Harbour-akkoord, dat er geen passend beschermingsniveau is in de VS.

Ook het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) onderzoekt Facebook, maar over dat onderzoek is inhoudelijk weinig naar buiten gekomen. Het onderzoek lijkt te zijn gericht op de privacyvoorwaarden en het verkrijgen van toestemming voor de verwerking van persoonsgegevens. Mogelijk wil de CBP het zelfde als de privacy-organisaties in België, dat Facebook geen gegevens meer mag opslaan van niet-Facebook gebruikers. Facebook heeft na het besluit van België besloten om Facebook ontoegankelijk te maken voor Belgische gebruikers die niet zijn ingelogd als lid van Facebook. Facebook gaat in België wel in hoger beroep.

via [telecompaper]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *