Verlies Uit Smartphoneverkoop BlackBerry Daalt Langzaam

BlackBerry-LogoHet afgelopen kwartaal heeft BlackBerry minder verlies geleden dan verwacht. BlackBerry heeft minder smartphones verkocht dan in voorgaande periodes, maar de verkoopprijs van de smartphones nam wel toe. Uiteindelijk leed BlackBerry een verlies van 89 miljoen dollar, omgerekend ongeveer 82 miljoen euro.

In het afgelopen kwartaal wist BlackBerry ongeveer 700.000 smartphones te verkopen, terwijl de fabrikant het kwartaal daarvoor nog 800.000 smartphones verkocht. Dit heeft CEO John Chen laten weten tijdens een ‘conference call’ met investeerders. BlackBerry noteerde echter een omzet van 548 miljoen dollar ten opzichte van 490 miljoen dollar in het kwartaal daarvoor. Aan de alsmaar dalende omzet is dus een einde gekomen.

De stijging in omzet heeft te maken met de verkoopprijs van de BlackBerry toestellen. Zo was de gemiddelde verkoopprijs van een toestel afgelopen kwartaal 315 dollar, terwijl toestellen in het kwartaal daarvoor voor gemiddeld slechts 240 dollar werden verkocht. Ook de inkomsten uit softwarediensten zijn gestegen.

Chen verwacht dat BlackBerry op de goede weg is en dat de hardwaretak van het Canadese bedrijf in het huidige kwartaal weer winst gaat maken. Ook zullen de inkomsten uit software blijven groeien.

BlackBerry heeft onlangs de eerste Android-smartphone geïntroduceerd die naar verwachting zal helpen bij de groei van BlackBerry. De zogeheten BlackBerry Priv is momenteel alleen nog maar beschikbaar in Canada en de US via een beperkt aantal providers. Zodra de smartphone overal verkrijgbaar is zullen de verkoopcijfers van BlackBerry naar verwachting weer toenemen.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.