HTC: Virtual Reality In 2016 Belangrijker Dan Smartphones

HTC ViveDe Taiwanese fabrikant HTC denkt dat smartphones uit zijn en dat Virtual Reality de toekomst heeft. Deze conclusie trok HTC nadat het bedrijf nog eens goed nadacht over de toekomst van de smartphones.

HTC gaat met de onlangs aangekondigde virtual reality-bril, de HTC Vive, de concurrentie aan met onder andere de PlayStation VR van Sony en de Oculus Rift van Facebook. CEO Cher Wang zegt tegen The Telegraph dat smartphones belangrijk zijn, maar dat het “veel belangrijker is om daarvoor verlengstukken te ontwikkelen, zoals wearables en virtual reality.

HTC zal niet stoppen met de productie van smartphones, maar verwacht wel dat de apparaten in de toekomst zullen veranderen. “Ze zullen er niet altijd zo uitzien als dat ze nu doen.” Cher Wang laat ook weten dat HTC door de slechte verkoop van smartphones simpelweg geen andere keuze had om te kijken naar andere producten. “Het probleem was de concurrentie; Apple, Xiaomi en meer van zulke bedrijven spendeerden enorm veel geld aan communicatie en marketing. Er zijn ook veel Chinese concurrenten.

Virtual reality houdt mensen al decennia bezig in films en boeken, maar nu zijn we zover. HTC heeft virtual reality écht gemaakt. Technologie wordt grenzeloos; je kunt in een compleet andere wereld gaan wonen met een headset,” aldus Cher Wang.

via [rtlnieuws.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.