“Android Heeft Omzet Van 31 Miljard Dollar Gegenereerd”

Android smartphoneSinds de lancering in 2008 heeft Android een omzet van 31 miljard dollar gegenereerd. De totale winst komt uit op 22 miljard dollar.

Dit heeft een advocaat van Oracle laten weten tijdens een rechtszaak tussen Oracle en Google. Google heeft de rechter vervolgens gevraagd het transcript van de rechtszaak te censuren, omdat het transcript “extreem gevoelige informatie” bevat. Deze informatie zou zijn gebaseerd op vertrouwelijke financiele documenten.

Het grootste gedeelte van de inkomsten verdient Google met het plaatsen van advertenties en de verkopen uit de Google Play Store. Google heeft zelf nog nooit details vrijgegeven over de inkomsten van Android.

De advocaat van Oracle heeft ook laten weten dat Google een percentage van de omzet die Google genereert uit Apple-apparaten afstaat aan Apple. In ruil hiervoor gebruikt Apple de zoekmachine van Google standaard op iOS apparaten. Google zou al meer dan een miljard dollar hebben afgestaan.

De rechtszaak tussen Oracle en Google is al ongeveer 5 jaar aan de gang. Oracle wil namelijk een schadevergoeding omdat Android zou zijn gebaseerd op de Java-programmeertaal. Java is gemaakt door Sun. Sun is inmiddels onderdeel van Oracle.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.