“Vips Op Twitter Krijgen Geen Advertenties Te Zien”

Twitter-AppDe techsite Re/code schrijft dat een klein groepje erg actieve Twitter gebruikers sinds september geen of heel weinig advertenties te zien krijgen. Hoe groot deze groep is, is niet duidelijk.

Twitter zou volgens de bron kijken naar diverse criteria om te bepalen of iemand een VIP-gebruiker is. Vermoedelijk moet een gebruiker sowieso geverifieerd zijn en een groot bereik hebben. Het lijkt er op dat Twitter bang is om actieve gebruikers te verliezen en daarom zoveel mogelijk doet om deze gebruikers tevreden te houden.

Het tonen van advertenties is de belangrijkste inkomstenbron van Twitter. Sinds kort toont Twitter ook advertenties aan mensen die niet ingelogd zijn. Hierdoor heeft Twitter in theorie een groter bereik. Twitter zal in februari de kwartaalcijfers bekend maken, dan zal duidelijk worden hoeveel geld de reclame heeft opgeleverd. Re/code verwacht een omzet van rond de 2,2 miljard dollar.

Er is veel onrust binnen het bedrijf. Deze week bevestigde Twitter dat vier bestuursleden en een general manager het bedrijf gaan verlaten. Volgens Twitter waren dit allemaal vrijwillige keuzes. Ook heeft Twitter last van dalende gebruikersaantallen.

via [nos]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *