Adblocker ‘Adblock Fast’ Is Door Google Uit De Play Store Gehaald

Adblock-FastEerder deze week schreven we over de aankondiging van Samsung dat ontwikkelaars voortaan adblockers kunnen maken voor de mobiele browser van Samsung. Google heeft echter besloten om één van de adblockers ‘Adblock Fast’ nu al uit de Play Store te halen.

Google heeft de app Adblock Fast uit de Play Store verwijderd omdat de app de regels van Google schendt. Rocketship Apps, de maker van de app heeft dit via een email van Google te horen gekregen. De app zou andere applicaties uit de Play Store belemmeren, en dit mag niet. Opvallend, aangezien andere adblockers nog wel gewoon in de Play Store staan.

Rocketship Apps is het niet eens met de beslissing van Google, omdat de app niks anders doet dan andere Adblockers die nog wel beschikbaar zijn. Het is onduidelijk of andere adblockers zoals Crystal ook uit de Play Store worden gehaald. Applicaties als Adblock Browser zijn in ieder geval wel toegestaan, want deze staan op zichzelf en hebben geen invloed op andere apps.

Het is aannemelijk dat Google simpelweg geen adblockers op mobiele apparaten wil hebben, aangezien een zeer groot gedeelte van Google’s inkomsten afkomstig is uit advertenties.

via [pcmweb]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *