Google tablet een samenwerking tussen Google en Asus

Google-topman Eric Schmidt heeft een tijdje terug al aangegeven dat zij met een eigen tablet bezig zijn, deze tablet zou onder dezelfde naam als zijn smartphone broertje op de markt gaan komen namelijk de Nexus. De Taiwanese tech-site Digitimes bericht vandaag dat de tablet al in mei zal verschijnen en dat het een samenwerking zal zijn tussen Google en Asus.

Digitimes claimt dat Google samen met Asus een tablet heeft ontwikkeld met een schermdiagonaal van 7-inch, deze tablet moet een concurrentie met de Kindle Fire (Amazon) aangaan. Het uiteindelijke resultaat zou dan een 7-inch tablet zijn waar een prijskaartje van 199 tot 249 dollar aan hangt. Men verwacht dat dit de eerste tablet zal zijn die standaard met de Google Play Store wordt geleverd.

HTC en Acer zouden ook zijn overwogen door Google als partner in dit project maar HTC zag het niet zitten om een goedkope tablet uit te brengen, dit zou namelijk nadelig zijn voor hun naam als high-end fabrikant. Acer is het niet geworden omdat zij niet zouden beschikken over voldoende r&d-capaciteit, althans als we Digitimes moeten geloven.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.