[UPDATE] Samsung Galaxy S2 krijgt zaterdag al ICS update

Eerder deze maand schreven we dat de Samsung Galaxy SII op 15 maart de Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) update zou krijgen. Niet is minder waar want de update voor de Galaxy S2 wordt aankomende zaterdag al uitgerold! Yeah! Zaterdag kunnen Galaxy SII gebruikers hun software updaten via het Samsung programma Kies. Hier heb je wel de laatste versie van Kies voor nodig. Maar voor de mensen die dat niet willen, de update is ook ‘over the air’ beschikbaar. Dan hoef je het toestel niet op je PC aan te sluiten.

Samsung heeft in een korte uitleg over het updateproces een aantal voordelen van Android ICS benadrukt. Het Zuid-Koreaanse bedrijf stipt bijvoorbeeld het verbeterde multitasking aan en de beter werkende apps. Natuurlijk wordt ook het stokpaardje gezichtsherkenning erbij gehaald, met deze functie kun je je telefoon unlocken met gezichtsherkenning. Ook wordt met Android 4.0 je dataverkeer beter bijgehouden, zo kun je precies zien welke apps de meeste data verbruiken.

Wel waarschuwt Samsung ervoor dat tijdens de update sommige instellingen en data verloren kunnen gaan. Geen paniek! Telefoonnummers, berichten en foto’s blijven gewoon beschikbaar en hier gebeurt dus ook niks mee. Het gaat enkel om zaken als de volgorde van de vaste balk op het thuisscherm en het is mogelijk dat bepaalde data verloren gaat wat opgeslagen is binnen een app.

Mensen, heel veel succes alvast met de update. Mochten er rare dingen opduiken laat het ons weten in de comments! 

 

UPDATE
We hebben weer eens te vroeg gejuicht… Samsung heeft via hun Twitter laten weten dat het bericht over de aankomende update niet waar was.

We houden dus maar vast aan 15 maart voor de Android ICS update voor de Galaxy SII

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.