WhatsApp Stopt Ondersteuning Oudere Toestellen

WhatsApp BlackBerryWhatsApp heeft aangegeven te stoppen met de ondersteuning voor bepaalde smartphones. Het bedrijf wil zich namelijk alleen nog maar focussen op Android, iOS en nieuwe Windows Mobile-toestellen. Dit betekent dat WhatsApp stopt met de ondersteuning voor BlackBerry en Nokia-smartphones. Ook ondersteuning voor oudere Android-versies is verleden tijd.

Toen we WhatsApp in 2009 begonnen was Apple’s App Store een paar maanden oud. Zeventig procent van de verkochte smartphones draaide destijds op een besturingssysteem van Blackberry of Nokia, schrijft WhatsApp in een blog.

Tegenwoordig draait 99,5 procent van de verkochte smartphones op een besturingssysteem uit de koker van Google, Apple of Microsoft. En terwijl we vooruitkijken naar de volgende zeven jaar van ons bestaan, willen we onze energie richten op de besturingssystemen die de overgrote meerderheid van de mensen gebruikt.

Ondersteuning voor BlackBerry, inclusief BlackBerry 10, Nokia S40, Nokia Symbian S60, Android 2.1, Android 2.2 en Windows Phone 7.1 komen allemaal te vervallen. Voor het einde van 2016 zullen gebruikers van deze toestellen moeten overstappen naar een Android of iOS-toestel, aldus WhatsApp. Dan stopt WhatsApp namelijk met de ondersteuning en kan WhatsApp veilige chat-gesprekken niet meer garanderen.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.