Waarom Kiezen Voor SIM Only?

SIM OnlyOp zoek naar een nieuwe oplossing om te kunnen bellen en internetten? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Denk aan een nieuw los toestel met een prepaid simkaart, een abonnement met toestel of een sim only. De sim only wordt steeds populairder in Nederland. Vandaar ook de vele verschillende aanbieders op de markt. Benieuwd of een sim only abonnement ook wat voor jou is? Lees dan verder om te ontdekken waarom een sim only abonnement een goede oplossing kan zijn.

Wat is sim only?
Een sim only abonnement is een abonnement waarbij je geen nieuwe telefoon aanschaft maar waarbij je enkel het abonnement afsluit. Bij de aanschaf heb je net als bij het afsluiten van een ander abonnement te maken met aansluitingskosten. Je krijgt ook een nieuwe simkaart. Ideaal dus voor wanneer je geen nieuwe telefoon nodig hebt omdat je nog een telefoon hebt of ergens anders voordelig kan krijgen.

Voor een sim only abonnement is het nodig dat de telefoon simlockvrij is. Een bepaalde tijd na de aanschaf van een nieuwe telefoon is dit gratis te doen. Veel smartphones zijn echter al simlockvrij.

Voordelig
Sim only abonnementen zijn in verhouding vaak voordeliger dan abonnementen met telefoon. Door een oudere telefoon langer te gebruiken bespaar je in ieder geval de kosten voor een nieuw toestel. Extra voordeel kan vaak behaald worden doordat je sim only abonnementen vaak perfect kunt af stemmen op jou wensen. Belminuten en internet zijn vaak voor een groot gedeelte zelf samen te stellen. Hierdoor betaal je niet voor mb’s of minuten die je niet gebruikt en ga je minder vaak over je abonnement heen doordat je per maand je bundel in kan stellen.

Flexibel
Zoals hierboven ook al benoemd zijn sim only abonnementen vaak flexibel in te delen. Per maand kan de bundel vaak gewijzigd worden en bij veel aanbieders is het abonnement maandelijks opzegbaar. Dit is voor velen een groot voordeel ten opzichte van een abonnement met toestel.

Wisselen van toestel
Oude telefoon alsnog helemaal zat of is het toestel kapot? Dan kan je zelf een nieuwe kopen. Dit kan natuurlijk in de winkel of eventueel een tweedehands aanbieder. In het geval van een abonnement met toestel zal je moeten wachten met de aanschaf tot de abonnementsduur verlopen is. Dit hoeft niet met een sim only!

Gemakkelijk
Het overstappen naar een sim only kan bij de meeste aanbieders heel gemakkelijk. Je hoeft hiervoor niet naar de winkel maar dit kan gewoon online worden geregeld. Uiteraard kan je ook nummerbehoud aanvragen. Dat zorgt er weer voor dat je niet aan je familie, vrienden en kennissen je nieuwe nummer door hoeft te geven en dat jij geen nieuw nummer uit je hoofd hoeft te leren.

Hoe kies je een sim only?
Voor je over zou stappen naar een sim only kan je vast berekenen hoe hoog de kosten per maand uit zouden vallen. Daarvoor moeten de volgende zaken bepaald worden: aantal belminuten/sms’jes je denkt nodig te hebben, hoeveel internet je maandelijks nodig hebt (bedenk hoe vaak je internet gebruikt en wat je er mee doet, YouTube kost meer mb’s dan een Whatsappje sturen), ga na hoelang je maximaal vast wilt zitten aan het contract en kijk vervolgens bij welke aanbieders dit mogelijk is en maak vervolgens een keuze!

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.