Consumentenbond: “Tinder Schendt Privacy Gebruikers”

tinderTinder, één van de meest gebruikte datingapps in Nederland schendt volgens de Consumentenbond de privacy van de gebruikers. De voorwaarden zijn volgens de consumentenbond “veel te vaag en te breed“.

Uit een onderzoek van de consumentenbond blijkt dat Tinder geen duidelijkheid geeft over de voorwaarden. Ook worden allerlei persoonlijke gegevens uit Facebook-accounts van gebruikers doorgestuurd naar derden, aldus de bond. Mensen die Tinder installeren moeten hun Facebook-account koppelen aan de app. Tinder scant vervolgens het e-mailadres, de profielnaam, vriendenlijst, geboortedatum, geslacht, arbeidsverleden, seksuele voorkeur, foto’s, video’s en vind-ik-leuks uit Facebook. Tinder behoudt het recht deze gegevens door te sturen naar derden en handelaren in persoonsgegevens.

Het is niet duidelijk naar welke bedrijven deze gegevens worden verzonden. Ook is het niet duidelijk wat Tinder zelf met de gegevens doet.

In de algemene voorwaarden van Tinder geven gebruikers feitelijk toestemming om voor eeuwig van alles te doen met hun persoonlijke gegevens, zoals chats, foto’s en video’s. Dit is extra kwalijk omdat kinderen vanaf dertien jaar al gebruik kunnen maken van Tinder’, zegt Bart Combée, directeur van de Consumentenbond. ‘Bovendien kan Tinder zijn privacyvoorwaarden aanpassen zonder gebruikers daarover te informeren.

De Consumentenbond heeft de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens geïnformeerd over de ontdekkingen. Er wordt nu nader onderzocht hoe de Consumentenbond Tinder can aanspreken.

via [volkskrant]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.