Google en Samsung Steunen Apple In Zaak Tegen Qualcomm

QualcommIn een rechtszaak tussen Qualcomm en Apple krijgt Apple steun van de Computer & Communications Industry Association (CCIA). In de CCIA zitten lobbyisten in dienst van Google, Intel, Microsoft, Samsung en Facebook.

Qualcomm riep op tot een importstop van iPhones en iPads met een Intel-modem, omdat Apple daarmee inbreuk zou maken op zijn patenten. Volgens Apple en de CCIA is toegeven aan dit verzoek niets meer dan toegeven aan een bedrijf dat al veel te sterk is.

Qualcomm gebruikt zijn dominante positie al om druk op de concurrentie te zetten. Als de ITC dit verzoek inwilligt, zou dat Qualcomm verder helpen zijn monopolie te gebruiken als hefboom tegen Apple, en hen toestaan de prijzen op consumentenapparaten te verhogen“, staat in een gezamenlijke statement.

Belangrijker nog is het principe van open concurrentie, dat van historisch belang is geweest voor het Amerikaanse economische succes. De ITC heeft een keuze tussen het belonen van gedrag tegen de concurrentie, of het afwijzen van dit verzoek dat indruist tegen de principes van de vrije markt en tegen het belang van de consument.“, aldus de CCIA.

Problemen Qualcomm
Qualcomm heeft het de laatste tijd maar druk met rechtszaken tegen andere bedrijven. Zo klaagt Apple het bedrijf aan voor 1 miljard dollar en hebben vier Apple-fabrikanten deze week een nieuwe rechtszaak aangespannen vanwege licentiekosten. Apple wil dat de licentiekosten omlaag gaan, maar daar is Qualcomm het niet mee eens. In de tussentijd wil Apple geen geld afdragen voor het gebruik van Qualcomm-technologie.

Mede door de problemen met andere bedrijven is de omzet van Qualcomm met elf procent gedaald naar 5,4 miljard dollar. De winst ging met 40 procent omlaag naar 866 miljoen dollar.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.