Instagram Hackers Verdienden Tienduizenden Euro’s

InstagramTwee jonge Nederlandse hackers zijn opgepakt omdat ze een zeer groot aantal Instagram-accounts zouden hebben gehackt. Door deze hack wisten ze tienduizenden euro’s aan reclame inkomsten weg te halen bij de echte gebruikers. Dit heeft de politie laten weten.

De 18 en 19 jarige jongens komen uit Alblasserdam en Boskoop. Ze zijn gisteren aangehouden op verdenking van het stellen van gegeven van meer dan honderd Instagram-accounts door middel van phishing. De hackers deden zich voor als Instagram en stuurden een mail naar de slachtoffers met de vraag om in te loggen op Instagram. Gebruikers werden echter doorgestuurd naar een nagemaakte site van de hackers. Na het invoeren van de inloggegevens waren de hackers in het bezig van het wachtwoord en konden ze zelf inloggen in het account.

De phishing-emails werden voornamelijk gestuurd naar grote accounts met tienduizenden volgers. Deze accounts zijn namelijk het waardevolst. Na het hacken van de accounts benaderden de hackers bedrijven om reclame te maken. Deze bedrijven wisten niet dat ze te maken hadden met hackers en stuurden geld voor het plaatsen van reclame op de Instagram accounts. De hackers plaatsten vervolgens daadwerkelijk reclamefoto’s op de gehackte accounts. “Ze maakten behoorlijke bedragen over, die werden weggesluisd en omgezet in bitcoins.

De verdachten hebben niet alleen bedrijven opgelicht, maar ook de volgers van Instagramgebruikers afgepakt. De slachtoffers waren daardoor in een keer hun marktwaarde kwijt. Daarbij is het heel vervelend dat mensen in je digitale leven terecht komen.

Naar schatting hebben de hackers tienduizenden euro’s verdiend. Hoeveel slachtoffers er precies zijn gemaakt en uit welke landen deze komen is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat in ieder geval twee Nederlandse accounts zijn gehackt. Eén van deze accounts is van een tiener die kleren, schoenen en tassen showt.

via [nos]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.